Esittely

Koiraharrastukseni alkoi 2003 ostaessani Soisalon Päiviltä Eetu-pojan (Aavistuksen Uroteko) ihan vaan kotikoiraksi. Ajauduimme kuitenkin näyttely-, agility-, tottis- ja jäljestysharrastuksen pariin ja Eetu on ollutkin maailman paras ensimmäinen koira, koska sen kanssa on ollut helppo harrastaa mitä vaan. Sitten kävi niin hassusti, että koiraperhe kasvoi parin vuoden kuluttua Liinulla (Aavistuksen Å’lalaa) ja sitten Liinun tyttärellä Niiskulla (Aavistuksen Zastava). Liinusta tulikin kantanarttuni, kun innostuin itsekin kasvattamisesta ja ensimmäinen pentueeni syntyi 2008. 2009 toimme yhdessä kennel Hiucan ja kennel Lurifaxenin kanssa Norjasta “kaniini”mäykkyuroksen, Martin (Lurvelegg’s Northern Light). Martti tuli tilapäisesti asumaan meille, mutta koska sopivaa sijoituskotia ei parissa kuukaudessa löytynyt sai hurmuri jäädä meille. Martista kasvoi kuitenkin kaniinin sijasta vankka kääpiöuros, mutta se on kuitenkin näyttänyt kykynsä jalostusuroksena jättäen vahvasti omaa tyyppiään. Kesällä 2017 menetimme peräjälkeen molemmat urokset, Eetun sairastumisen vuoksi ja Martin tapaturmaisesti. 2018 keväällä syntyneestä pentueesta jätimme kotiin lasten lemmikiksi ja mamman mahdolliseksi harrastuskaveriksi Malva-mustuaisen (Dachswagen Ilokelesia).

Työskentelen eläinlääkärinä Heinolan eläinlääkäriasemalla pieneläinten parissa kutsumusammatissani. Tarkoitus on erikoistua pieneläimiin sitten joskus, kun elämäntilanne sen sallii.

Kasvatustyössäni tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia, kauniita, hyväluonteisia ja terveitä minimäyriksiä. Terveysasiat ovat jo ammattini puolesta sydäntäni lähellä, joten toivonkin, että pennunostaja sitoutuu siihen, että kasvattini tullaan terveystutkimaan kattavasti (silmäpeilaus, polvitutkimus sekä selkäkuvaus) vaikka niitä ei jalostukseen käytettäisikään.

Kasvattamani pentueet